top of page
360.jpg

Lean Six Sigma

Krijgt u net dat ene belangrijke productieproces maar niet stabiel? Geeft elke productierun een andere maat of kwaliteit?

Dit komt door variatie in uw proces en variatie is onze "vijand" voor het verkrijgen van een stabiel proces of product.

 

Lean Six Sigma is een methode om processen systematisch te verbeteren en te borgen. Zoals de naam het al zegt, combineert deze methode de principes van Lean manufacturing en Six Sigma om de verspillingen uit uw proces te halen en zo uw proces te stabiliseren.

 

Hoe verloopt een Lean Six Sigma traject?

Via de DMAIC projectstructuur stabiliseren wij het proces met een hogere kwalitatieve output als resultaat. DMAIC staat voor de verschillende fases die doorlopen worden tijdens het traject; Define, Measure, Analyze, Improve en Controle.

In de Define fase bepalen we een heldere probleemstelling en worden zogeheten critical to quality’s (CTQ’s) opgesteld. CTQ's zijn meetbare karakteristieken die inzicht geven in de prestatie van het proces. Vervolgens gaan we over een bepaalde periode deze CTQ's meten en leggen we de waardes vast. Dit is de Measure fase.

In de Analyze fase gaan we aan de slag met de verzamelde data van het proces. We willen weten welke factoren het proces beïnvloeden. Wanneer we deze factoren en hun effect in kaart hebben gebracht kunnen we verbeteracties implementeren. We zitten nu dan ook in de Improve fase.

In de Controle fase gaan we de controle op het proces zo inrichten zodat deze op het verbeterde niveau blijft presteren. Hierdoor verkrijgen we een voorspelbaar proces met een voorspelbare output.

Nieuwsgierig geworden hoe het toepassen van Lean Six Sigma traject uw bedrijf kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

bottom of page