top of page
5S Methode

5S Methode

Zijn uw medewerkers of collega's regelmatig op zoek naar materialen en gereedschappen? Ligt uw productieruimte vol met materialen waardoor er geen ruimte meer is?​ En kunt u niets meer vinden op uw netwerkschijven?

De oplossing hiervoor is de 5S methode.

Bij de 5S methode ligt de focus op zowel de werkplek als de bedrijfsinrichting. Door die te optimaliseren gaan we verspillingen tegen en wordt de basis gelegd voor een betere kwaliteit.

Hoe verloopt een 5S Traject?

Een 5S traject begint altijd met een gedegen inventarisatie van de huidige situatie en het vaststellen van het einddoel.

Daarna krijgen alle medewerkers die betrokken zijn bij het traject een 5S training. Hierdoor spreekt iedereen dezelfde "taal" en hebben we een officieel startpunt van het traject.

Vervolgens begeleiden wij uw medewerkers naar een verspillingsvrije werkplek- en bedrijfsinrichting. Dit doen we door middel van wekelijkse whiteboard  sessies waarin de 5S acties samen besproken worden, waarna uw medewerkers zelfstandig werken aan de desbetreffende actie.

Nieuwsgierig geworden hoe een 5S traject uw bedrijf kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

bottom of page